MOTIVATION MONDAY – 5x de leukste buitensporten

5x de leukste buiten sporten
Na de 4 redenen om buiten te sporten van vorige week is het nu dan echt tijd om aan de slag te gaan! Maar waarmee dan? Het is ontzettend belangrijk om een sport te vinden die je leuk vind, alleen op deze manier ga je dit op de langere termijn volhouden! Daarom zet ik de 5 leukste buitensporten op een rijtje…

Hardlopen
Allereerst natuurlijk hardlopen, veel beter dan op de loopband. Genietent van de mooie natuur en het zonnetje vliegen de kilometers aan je voorbij. Het enige wat je nodig hebt is een goed paar hardloopschoenen en een doel. Natuurlijk loop je als echte hardloper ook met minder weer, met een stralend blauwe lucht zorgt toch net voor dat laatste beetje motivatie om naar buiten te stappen.

Wielrennen
Wat mij betreft een echte zomersport! In het najaar heb je last van regen en vallende bladeren en ’s winters is het al snel te koud en glad om de racefiets uit de schuur te halen. Nu het zonnetje weer schijnt is het tijd om die banden weer op te pompen, je fiets een goede schoonmaakbeurt te geven en kilometers te maken! Het grote voordeel aan wielrennen is dat je zo een uur onderweg bent (dat zijn heel wat calorieën)! Een relatief dure sport, want ja je hebt tenslotte een racefiets, goede wielrenkleding en schoenen nodig, maar het is het waard!

♥ Touwtje springen
Het blijft toch leuk… touwtje springen! Binnen vind ik het iets te gevaarlijk (ik zie de spullen al door de kamer vliegen als ik met mijn springtouw in de weer ga), maar buiten is het natuurlijk heerlijk! En het schijnt ook nog eens ontzettend goed voor je te zijn, want je traint je hele lichaam. Probeer eens een 30 days challenge, zo bouw je langzaam het aantal minuten op! Springen maar!!

♥ Bootcamp
Helemaal hip op het moment, de bootcamps. Woon je (in de buurt van) de stad dan zijn er verschillende clubs te vinden om je bij aan te sluiten, zoals bijvoorbeeld The Bootcamp Club, met clubs door heel Nederland. Ik wil zeker eens een bootcamp meemaken! Heerlijk in de natuur, keihard afzien. Dat moet achteraf een goed gevoel geven.

♥ Skeeleren
Wie heeft er vroeger nu niet op de skeelers gestaan? Een heerlijke buiten workout en weer eens iets anders dan dat rondje rennen. Een paar skeelers is voor niet al te veel geld aan te schaffen! En vergeet de knie-, elleboog- en polsbeschermers niet!

Let wel op je kledingskeuze! Met sporten heb je het al snel warm, dus zorg ervoor dat je jezelf niet te warm aankleed. En smeer je in, zelfs al is het niet heel warm.. het zonnetje is sterk!

Heb jij de afgelopen week de motivatie kunnen vinden om (buiten) te gaan sporten? Ik werd zo blij van het lekkere weer dat ik zelfs een keer extra mijn hardloopschoenen heb aangetrokken en zelfs een nieuw PR heb weten neer te zetten!

Wat is jouw favoriete buitensport?


Nathalie

Advertenties

Een gedachte over “MOTIVATION MONDAY – 5x de leukste buitensporten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s