FOOD – Havermout met yoghurt, framboos en mango

Recept havermout met yoghurt

Een heerlijke lente versie van het havermout ontbijt! Havermoutpap is natuurlijk heerlijk op koude, grauwe dagen. Maar nu de lente eraan komt (of althans dat hoop ik) is het tijd voor een frissere variant: deze havermout met yoghurt, framboos en mango.

Ingrediënten havermout met yoghurt:
– 25 gram havermout
– 50 ml kokend water
– 130 gram Griekse yoghurt 0% vet
– 35 gram (bevroren) frambozen
– 1/4 mango
– 2 gram cacao nibs
– 1 tl honing

Bereidingswijze havermout met yoghurt:
Kook wat water in de waterkoker. Schep 25 gram havermout in een schaaltje en schenk hier ongeveer 50 ml kokend water overheen. Laat dit even staan en mix ondertussen de frambozen (of prak deze fijn) en snijd de mango in stukjes. Nu het water in de havermout is getrokken schep je de Griekse Yoghurt samen met de frambozen door de havermout. Garneer je havermout ontbijt met mango, de cacao nibs en wat honing.

Voedingswaarde: 230 kcal, 3 gr vet, 13 gr eiwit, 34 gr koolhydraten

Een heerlijk licht ontbijtje dus. Wil je liever iets meer binnenkrijgen kan je er natuurlijk voor kiezen om één of twee eetlepels havermout extra toe te voegen.

Voor mij is dit op het moment één van mijn favoriete ontbijtjes, super lekker en snel te bereiden. Wat vind jij van deze havermout variant? Ik ben erg benieuwd!


Nathalie

Advertenties

3 gedachtes over “FOOD – Havermout met yoghurt, framboos en mango

  1. Pingback: Food – Maart 2015 | Nana

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s