Bij ons in huis zijn mama’s Vietnamese Kipburgers favoriet! Ook nu ik op mezelf ben heb ik de burgers al meerdere keren gemaakt en ook bij vriendlief staan de kipburgers op nummer 1.
Dit recept is voor 4 personen, het bereiden duurt ongeveer 30 minuten.
Ingrediënten Vietnamese kipburgers:
- 1 losgeklopt ei
- 500 gram kipgehakt (fijn gesneden kipfilet)
- 100 gram droog broodkruim
- 2 tl geraspte verse gember
- 1 geperst teentje knoflook
- 2 tl sambal oelek
- 15 gram verse korianderblaadjes
- 2 el olie
- 2 kleine wortels
- 1/2 komkommer
- 1 Turks brood
- 4 blaadjes kropsla
- 5 gram verse blaadjes munt
- 40 gram geroosterde pinda’s
- 2 eetlepels chilisaus
Bereidingswijze Vietnamese kipburgers
- Roer het ei, kipgehakt, broodkruim, de gember, knoflook, sambal oelek en koriander in een grote kom door elkaar. Kneed het mengsel met vochtige handen goed door en maak er vier burgers van.
- Verhit de olie in een grote braadpan en braad de burgers op middelhoog vuur in 10-15 minuten bruin en gaar. Snijd ondertussen lange repen wortel en komkommer. Eventueel week je de repen wortel even in kokend water (als je net als ik niet van rauwe wortel houd).
- Snijd het Turkse brood in vier stukken, snijd doormidden en rooster ze aan beide kanten. Leg de burgers op de vier onderkanten, leg er sla, munt, wortel en komkommer op, besprenkel met chilisaus en strooi de pinda’s erover. Leg de vier kapjes erop.
Eetsmakelijk! Ik ben benieuwd of jullie dit recept gaan proberen! Natuurlijk hoor ik graag wat jullie ervan vinden!
♥
Nathalie
Hmm ziet er heerlijk uit en klinkt ook heel lekker. Ik ben zelf erg dol op kip! Dus dit is misschien wel een leuk recept op eens uit te proberen! 😛 Sambal kan er hopelijk wel uitgelaten worden? Want daar houden wij echt niet van 😛
Ik heb het zelf nog nooit zonder sambal geprobeerd, maar dat kan vast prima! Ik ben benieuwd wat je van het gerecht vind!
ik laat het je weten als ik hem eens heb gemaakt! 😀 Waar kun je eigenlijk kippengehakt kopen?
De Albert Heijn verkoop kipgehakt. Maar zelf snijd ik meestal kipfilet heel klein, dat kan ook!
Dankjewel! 😀 zal hem op mijn boodschappenlijstje zetten! ^^
Ik ga deze week je recept maken! 😀
Pingback: TAG – The Instagram Tag | Nana
Pingback: SPORT – Bikini Body Guide week 6 | Nana